תמ”א 38

מהי תמ”א 38 ?

תמ”א 38 הינה תוכנית המתאר הארצית לחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה. מהי מטרת התוכנית? מטרתה של תמ”א 38 היא לעודד בעלי בתים לחזק את המבנה שבבעלותם וזאת בדרך של הענקת זכויות בנייה לתוספת של יחידות דיור והרחבת מבנה המגורים (לצורך מימון החיזוק).

על מי חלה תמ”א 38 ?תמא 38

בעיקרון, תמ”א 38 חלה על מבנים שההיתר לבנייתם הוצא לפני 1.1.1980, ושנקבע על ידי מהנדס שאינם בנויים על פי תקן ישראלי 413 שעניינו חיזוק מפני רעידות אדמה.

מה ניתן לקבל במסגרת התמ”א?

במסגרת התמ”א, ובכפוף לאילוצים תכנוניים והנדסאים, כמו גם לאישורם של הגורמים הרלוונטיים, ניתן להשביח את הדירה בשיעור של כ 40% ולקבל ללא תשלום כלשהו:

  •  חיזוק המבנה מפני רעידות אדמה
  •  הוספת חדר ביטחון לדירה
  •  הוספת מרפסת שמש
  •  התקנת מעלית
  •  הוספת מחסן
  •  בניית חניות
  •  בניית/שיפוץ לובי כניסה
  •  שיפוץ חדר המדרגות וחדר האשפה
  •  שיקום ושיפוץ חזית הבניין והחצר

כמה עולה לי לבצע את תמ”א 38 ?

במסגרת פרויקט תמ”א 38 בעלי הדירות אינם נושאים בתשלום כלשהו ומלוא העלויות הכרוכות בביצוע הפרויקט, לרבות תשלום שכר טרחתה של עורכת דין רחלי קלקנר, מושתות על הקבלן/יזם בתמורה לאחוזי הבניה הנוספים שיקבל.

השלבים לביצוע תמ”א  38 ?

1) בדקו האם היתר הבניה של הבניין שלכם ניתן לפני 1.1.1980.  אם התשובה חיובית –

2) פנו לעורכת דין רחלי קלקנר והזמינו אותה לאסיפת דיירים על מנת שתיתן מידע ראשוני לדיירים אודות תוכנית תמ”א 38 ותענה לשאלותיכם.

3) ערכו סקר דיירים ובדקו האם ישנה הסכמה לביצוע פרויקט תמ”א 38.

4) משרד עורכי דין רחלי קלקנר יחתים את הדיירים על הסכמה עקרונית על מנת להוציא את הפרויקט אל הפועל.

5) משרד עורכי דין רחלי קלקנר יפנה עבורכם לקבלנים/יזמים מנוסים ואיכותיים על מנת שיבצעו בדיקה ראשונית מול הרשויות הרלוונטיות ויבחנו את אפשרויות הביצוע של פרויקט תמ”א 38 במבנה.

6) במידה וקיבלתם הצעות ממספר יזמים/קבלנים עורכת דין רחלי קלקנר תקיים ביניהם התמחרות וביחד נבחר את היזם/קבלן אשר יימצא האיכותי והמתאים ביותר.

7) בשלב הבא עורכת דין רחלי קלקנר תחליף טיוטות חוזה מול עורך הדין של הקבלן/יזם.

8) לאחר שתתגבש טיוטת הסכם סופית אשר תכלול, בין היתר, לוח זמנים, ערבויות בנקאיות, ביטוחים וכיוצ”ב, תועבר הטיוטה לעיונם ואישורם של הדיירים.

9) הדיירים יחתמו על ההסכם.

10) הקבלן/יזם יכין תכניות ביצוע להיתרים.

11) אישור הדיירים על התכניות.

12) הגשת התכניות לרשויות המוסמכות.

13) קבלת אישור התכניות והיתר בניה.

14) התחלת ביצוע הפרויקט. האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף, ואין להסתמך עליו בביצוע או בהימנעות מביצוע פעולה כלשהי.

 

אז רגע לפני שאתם עושים את אחת העסקאות הגדולות בחייכם, אתם מוזמנים לפנות אלינו לתאום פגישה עם עורך דין מקרקעין לקבלת ייעוץ משפטי לשם בחינת כדאיות העסקה, סיכוניה והעלויות הצפויות במסגרתה, והבטחת התוצאה המקווה על ידיכם.

צרו קשר כעת לתיאום פגישה עם עו”ד ונוטריון רחלי קלקנר בטלפון 052-3444-212 או מלאו פרטים בטופס הבא: