גירושין בהסכמה
אקט הגירושים
גירושין או גירושים הם הסיום הפורמלי של קשר הנישואין בין שני בני זוג. במקרים רבים קודם לגירושין בני הזוג מפסיקים לתפקד כבני זוג ואף חדלים לגור יחד – מצב הקרוי פירוד – אך רק אקט הגירושין (או הגירושים) הוא האקט הפורמלי המתיר את קשר הנישואין ומסיים אותו. ביהדות נעשים הגירושים בכך שהבעל נותן לאשה גט, שהוא שטר של התרת קשר הנישואים.
גירושין במדינת ישראל
במדינת ישראל, הדיון בהתרת קשר הנישואין ובהגדרת היחס אל הילדים שנולדו במסגרת הנישואים מתקיים בבית דין דתי על פי דתם של בני הזוג או בבית המשפט לענייני משפחה.
גירושין בהסכמה
ישנן צורות רבות של גירושים בהסכמה, ללא מעורבות בית משפט, המרכזיות בהן הן “גירושין בשיתוף פעולה” ו”גישור בגירושין”. הליך “גירושין בשיתוף פעולה” נעשה על ידי צוות מומחים מתחומי המשפטים והטיפול. הליך “גישור בגירושין” נעשה על ידי איש מקצוע ניטרלי שמסייע לבני הזוג להגיע להסכמות.
מירוץ סמכויות
במידה ובני הזוג אינם מגיעים להסכם גירושין משותף שמקובל על שני הצדדים, מתחיל “מרוץ הסמכויות” – בחירת הסמכות השיפוטית אשר תדון בתביעה שהגיש בן הזוג, לצורך מיצוי הזכויות המגיעות לו. הבחירה בסמכות השיפוטית נעשית בין בית הדין הרבני המקל יותר עם הגבר במקרים רבים לבין בית המשפט לענייני משפחה אשר מתייחס לגבר ולאישה כאל שווים.
אם בני הזוג הם יהודים בית הדין הדתי הוא בית הדין הרבני. את הדיון בחלוקת הרכוש המשותף ניתן לעשות בבית הדין הרבני או בבית משפט לענייני משפחה, בהתאם להחלטתו של בן הזוג הראשון המבקש זאת ובנוסף אף מגיש את תביעת הגירושין. בכל מקרה את אקט הגירושין עצמו ניתן לעשות לפי חוקי מדינת ישראל אך ורק באמצעות בית הדין הדתי.
הסדרי פירוק שיתוף משמורת ומזונות
לרוב גירושין או גירושים כרוכים בהסדר פירוק שיתוף כלכלי ולעתים קרובות גם בהסדר משמורת ומזונות לגבי ילדים משותפים. הסדרים אלו, כמו כל הסדרי פירוק שיתוף, יכולים להיכפות על ידי בית המשפט או בית הדין או להתבצע בהסכמת הצדדים, לעתים עוד בהסכם טרום נישואים – הסכם ממון אולם המדינה מותירה לעצמה את הקביעה הסופית בכל הקשור לגירושים והורות לאחר גירושין או פרידה, וההסכמים כפופים לאישור בית משפט או בתי הדין המוסמכים.
לקבלת ייעוץ משפטי על ידי עורך דין גירושין ומגשר צרו קשר כעת עו”ד ונוטריון רחלי קלקנר לתיאום פגישה
בטלפון 052-3444-212 או מלאו פרטים בטופס הבא: